Thursday, January 18, 2007

Sleep sex!

Τί είναι;

Sleep sex ή και sexsomnia είναι ο όρος που αφορά στην σεξουαλική συμπεριφορά που εξελίσσεται κατά την διάρκεια του ύπνου! (έλα μ... στον τόπο σου!) Μερικοί φαίνονται να το απολαμβάνουν, έχοντας ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ (αυτοί μάλλον κοιμούνται μόνοι τους)! Ωστόσο, επιστήμονες αναφέρουν πως τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να αποβούν ενοχλητικές, ντροπιαστικές και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ ζευγαριών...

Όπως αναφέρουν οι παθόντες:

"Αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα με την αρραβωνιαστικιά μου. Πολλά βράδια που πέφτει για ύπνο, μετά από λίγες ώρες αρχίζει να μουγκρίζει και καταλήγει σε αυνανισμό, με έντονες σεξουαλικές συμπεριφορές. Μίλησε με τον γιατρό της, ο οποίος της είπε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό, χορηγώντας της αντι-ψυχωτικά χάπια, τα οποία ενήργησαν μόνο για κάποιες εβδομάδες, προτού επιστρέψει στις σεξουαλικές της συνήθειες." (εκεί είναι που λες ότι ο άλλος έμεινε μ...ας!)

"Με την γυναίκα μου είμαστε 4 χρόνια παντρεμένοι και πλέον ο γάμος είναι στα όρια του διαζυγίου. Τις νύχτες μετατρέπομαι σε επιθετικό άτομο στο κρεββάτι, γεγονός το οποίο καταλαβαίνω όταν ξυπνάω για να αντικρύσω τον τρόμο στο πρόσωπο της γυναίκας μου, η οποία είναι σε πλήρη επίγνωση του τι ζητάω ακριβώς. Όταν μου έφερε ένα σχετικό άρθρο, έμεινα έκπληκτος διαβάζοντας ως σε καθρέπτη αυτά που συνέβαιναν σε μένα. Μήπως τελικά αυτή η συμπεριφορά αποτελεί μια καλή δικαιολογία για τους σεξομανείς;" (να τα μας!)

Από το 1996 (Shapiro, Fedoroff and Trajanovic, 1996) , η επονομαζόμενη "sexsomnia" προσδιορίστηκε ως διαταραχή του ύπνου. Ως επί το πλείστον, τα άτομα που ενημερώνονται για αυτή τους την διαταραχή, αδυνατούν να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν κατ' αυτόν τον τρόπο, ερχόμενοι έτσι σε διαμάχες με τους συντρόφους τους. Επίσης, είναι δύσκολο για τους συντρόφους αυτών να δεχτούν ότι "παρενοχλήθηκαν" από έναν υπνοβάτη!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε και δεχόμασταν ότι υπάρχουν άνθρωποι που σηκώνονται, περπατάνε και τρώνε στον ύπνο τους... Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και υπνοβάτες με...ορέξεις που δεν καλύπτονται από μια βόλτα στην κουζίνα τους!


Πως λέμε... "Χμμμ..Μωρό μου, είσαι μια κούκλα σήμερα... Πάμε για... ύπνο;;;;;"
Αλήθεια, εσείς τι θα κάνατε αν ξαφνικά ο σύντροφός σας, ή ακόμα και ένα άτομο του φιλικού σας περιβάλλοντος με το οποίο χρειάστηκε να μοιραστείτε το ίδιο κρεββάτι, εξελισσόταν σε "αγρίμι" νυχτιάτικα;;; Και το χειρότερο, χωρίς καν να το καταλαβαίνει;;; Εδώ πάει το "Sit high and watch";;; Ή μήπως το "If you cant avoid it, relax and enjoy it";;; Ή απλά μια παντοφλιά δίνει την λύση;;; Είναι λεπτό το θέμα, δεν λέω! Φαντάσου να μην σου κάθεται ο άλλος στον ξύπνιο του, να λυσσάς εσύ, να ψάχνεις τρόπους να τον ρίξεις και να μην πηγαίνει το μυαλό σου ότι ένα-δύο lexotanil την κάνουν την δουλειά χωρίς φόβο και πάθος... Φοβερό!
Και καλά να λες ότι ο άλλος αυτήν του τη διαταραχή αποφάσισε ασυνείδητα να την εκδηλώσει πάνω σου. Άμα, λέω άμα, αποφασίσει απλά να "νίψει τας χείρας του", αφήνοντάς σας απλά με την απορία αν θα προλάβετε να πάτε να φτιάξετε λίγα ποπ-κορν για την μεταμεσονύχτια παράσταση;;;
Να μην αναφερθώ στις περιπτώσεις που απλά έτυχε να αποκοιμηθείτε με τον-την κολλητή σας στο κρεββάτι......................... Ααααα....Αυτά, εσείς τα ξέρετε, εγώ οικογένειες δεν θίγω, ονόματα δεν λέω, τι κάνει ο καθένας στο κρεββάτι του, να εξακολουθήσει σας παρακαλώ να το κάνει στο ΔΙΚΟ του το κρεββάτι!
Να δηλώσω σε αυτό το σημείο ότι για μερικούς ή μερικές αυτό δεν αποτελεί - φαντάζομαι - καν διαταραχή, εφόσον οι σύντροφοί τους είναι ούτως ή άλλως κοιμισμένοι σε αυτό το κομμάτι της ζωής τους.... (απαπα, κακιούλες!)
Η προσέγγιση του θέματος είναι καθαρά διασκεδαστική, αν και πιστεύω να ξέρουμε όλοι πως τέτοιες συμπεριφορές μπορούν πραγματικά να γίνουν ενοχλητικές και άκρως ντροπιαστικές. Για περισσότερες info, μπορείτε να googlάρετε "sleep sex" ή απλά να μπείτε εδώ.
Δεν χαίρεστε τώρα που ξέρετε ότι οι κρεββατοσύντροφοί σας απλά παραπονιούνται ότι...ροχαλίζετε;;;;;

8 comments:

Blogaki said...

Χεχε!!
Μόνο αυτό δεν μου'χει τύχει...ή μήπως γι'αυτό μου την έπεφτες όταν κοιμόμασταν μαζί;;
Μούμπλε!

Georgia said...

Α, δεν είμαστε καλά μου φαίνεται! Δε μας φτάνουν τα άγχη μας, να προσθέσουμε κι άλλο ένα! Επιλέγω την παντοφλιά ως λύση! (όχι πάντα αλλά ας μην εκτεθώ περισσότερο...!) ;) Καλημέρα!

pietà said...

@blogaki
Βασικά αυτός ήταν ο λόγος που σου την έπεφτα... Μόνο που δεν το ξεκινούσα εγώ!!!!
@georgia
Μην αγχώνεσαι...Μπορεί να σου αρέσει!

Georgia said...

Το ξέρω! Μόνο για τις φορές που δε θα μου αρέσει, θα εφαρμόσω τη λύση της παντοφλιάς! Παρεπιπτόντως... κοιμάμαι βαριά! Λες να το χω ζήσει και να μην το θυμάμαι? ;)

ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ said...

Δεν μου έχει τύχει το συγκεκριμένο, για να είμαι ειλικρινής όμως, μου έχει τύχει 3-4 φορές η λεγόμενη ονείρωξη (αν το γράφω σωστά).
Δηλαδή εκεί που κοιμάμαι βλέπω ένα... καλό όνειρο, και προτού το καταλάβω οτι ονειρεύομαι, έρχονται τα υδραυλικά να το επιβεβαιώσουν.
Δεν προτιμώ ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Ό,τι γίνεται, ας γίνεται στον ξύπνιο
;)

Spyros said...

Hahaha 1h fora to akouw.
Ws twra eixa akousei mono gia to antistrofo: ypnhliakh symperifora kata th diarkeia tou sex (oxi egw, enas filos mou....:P)

Paw na psaksw ta links!

Anonymous said...

Pieta,
Ζηλεύω τις εμπνεύσεις σου για post
οχι δεν μου συνέβη κάτι τέτοιο...
Εγω έχω πιο απλοικής μορφής προβλήματα όπως το να γουστάρω άλλη και να π..ω άλλη
ΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ...........

Αλέξης said...

Παιδια εδω εγω το εχω παθει, κοιμομουνα και δουλευε αυτοματα το συστημα, βασικα γινομουνα hulk στον υπνο μου. Η κοπελα μου ειχε τρομαξει αλλα μια αλλη γουσταρε τρελα και απλα περιμενε ποτε θα κοιμηθω για την σπρωξω οσο πιο βιαια αλλα αθελα μου βεβαια.

Αληθινο γεγονος.