Saturday, March 29, 2008

New data, part I


Ανοίγω τα μάτια και χρειάζομαι ελάχιστα δευτερόλεπτα να συνειδητοποιήσω το νέο περιβάλλον του δωματίου μου. Σιγά-σιγά, θα το φτιάξω στα μέτρα μου... Επί του παρόντος, ψάχνω την παλέτα μου να δω τι πινελιές θα του κάνω ακόμα.


Έχω ήδη συντονιστεί με το πρωϊνό ξύπνημα, καλά δεν είχα και μεγάλο πρόβλημα ποτέ... Έχω συντονιστεί με τα ωράρια εν γένει. Και τις συνήθειες. Ξέρω ότι νυστάζω λίγο πιο εύκολα εδώ πάνω, ζυγίζω λίγο λιγότερο, τρώω λίγο περισσότερο, πίνω λίγο λιγότερο, και σε γενικές γραμμές, αλλού παν΄ τα ζύγια κι αλλού η ζυγαριά. Αλλά ούτε αυτό με ενοχλεί. Συμβαδίζει με την πρόσφατη τάση μου να αποβάλλω τον προγραμματισμό και την δεδομένη μελλοντική πραγματικότητα (για όσο αντέχω) από την ζωή μου. Δεν με ενοχλεί που έχει ολημερίς συννεφιά. Προχτές είχε ήλιο. Παραπροχτές έβρεχε όλη μέρα, τσουρ-τσουρ-τσουρ... Σιγά το πράμα. Μεθαύριο θα χιονίσει.

Το γραφείο μου έχει έναν τοίχο όλο παράθυρο και εκμετταλεύομαι την κ...φαρδία μου για να αγναντεύω. Θα μου πεις, τι μπορείς να αγναντεύσεις, όταν ο ουρανός προσδίδει στα πάντα έξω από το παραθύρι σου ένα γκρίζο χρώμα; Μάλλον είμαι της άποψης ότι ακόμα και σε γκρίζο φόντο, σκοπός είναι να δίνεις σημασία στο κίτρινο λεωφορείο που περνά, στο άσπρο αυτοκίνητο που παρκάρει, στο πράσινο φανάρι, στην πορτοκαλί διαφημιστική αφίσα, στην φωσφορίζουσα κίτρινη στολή ενός εργάτη στο απέναντι κτίριο, στο πράσινο της φύσης που εδώ δεν τσιγκουνεύεται και μας χαρίζεται εν αφθονία.

Και τι πειράζει που κοιτάζω την πιό βαρετή πόλη της Ευρώπης;;; Να΄ναι καλά οι Έλληνες που ξέρουν να καλοπερνούν ακόμα και σε ένα άδειο, άχρωμο σπίτι. Σκέψου το λίγο...έτσι δεν είναι;;;

Και τι πειράζει που στο γραφείο κυριαρχεί το μονότονο εκρουδάκι;;; Έχω σχέδιο. Εδώ, θα μπει η αγαπημένη μου φωτογραφία: Paris by night. Εδώ, θα βάλω τις φωτογραφίες των μωρών... Το χαμόγελο ενός μωρού αποτελούσε ανέκαθεν ένα Αυτόνομο Καρτέλ Θετικής Σκέψης. Εδώ, θα βάλω ένα ημερολόγιο, για να σβήνω μέρες - τις γεμάτες ημέρες, τις δημιουργικές ημέρες, τις ευχάριστες μέρες. Οι άλλες, ας μείνουν έτσι, σαν να μην πέρασαν ποτέ. Και πολλά άλλα. Και εδώ θα μπει το μπλε μου λουλουδάκι....

Ένα λουλουδάκι που ισοσταθμίζει το γεγονός ότι δεν είναι αληθινό με το γεγονός ότι η κινητήριος δύναμή του είναι ο ήλιος. Ένα λουλουδάκι που κουνιέται ως άλλο εκκρεμές όταν ο μηχανισμός του ¨αισθανθεί¨ την ύπαρξη φωτός. Και σου χαμογελάει χαρούμενο!


Τα λουλουδάκια αυτά αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν της καμπάνιας περί της δυναμικής των ανανεώσιμων ενεργειών (και ιδιαιτέρως του ήλιου) να παρέχουν ηλεκτρισμό, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος (με ειδική επισήμανση στις κλιματικές αλλαγές).


Όλα καλα, λοιπόν... Όλα;;; To be continued...

10 comments:

bicoutti said...

...να αποβάλλω τον προγραμματισμό και την δεδομένη μελλοντική πραγματικότητα...

μαζί σου είμαι!

Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο λουλουδάκι! Να μου φέρεις ένα! Ξέρεις που θα με βρεις!

Μάκια

[Germanos] said...

Ελα που παραπονιεσαι κιολας!
(αναμενόμενη απάντηση : ΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ)

ξερεις ποσο μου εχει λειψει αυτο το βαρετο τοπίο γκριζάδα, η βροχη που διαρκεί δυο εβδομάδες , το ραδιοφωνο που παίζει ΑΒΒΑ , τα γαλλικά με Ολανδική προφορά , το GB , η BBL , η BELGACOM
ΟΥΦ

an205 said...

όλα στο μυαλό είναι....

JoaN said...

Γιουχουχουυ! Το περίμενα πως και πως αυτό το ποστ. και περιμένω πως και πως κατι τη συνέχειααα...

pietà said...

@bicoutti
Θα σου φέρω, θα σου φέρω! Ή μάλλον, Μολών λαβέ!!!!
@germanos
Ξέρω, ξέρω πόσο σου λείπουν, αφού τα βλέπεις και στον ύπνο σου!!!
@an205
Όλα όμως...
@joan
Εδώ θα είμαστε και για τη συνέχεια! Μάκιααα!!!

Blogaki said...

Να μην ξεχάσεις να βάλεις και μια δικιά μας φωτογραφία!!! :p

Μου λείπεις!

Aggelos Spyrou said...

Όλα! :)

b.b. chris said...

Διακόσμησε ότι θες. Το σπίτι σου, το γραφείο, την πλατεία απέναντι...

Μόνο να μην μας φέρεις να υπογράψουμε κανένα μανιφέστο για τα δικαιώματα των μεταναστών. :P :P :P :P :P

pietà said...

@blogaki
Αμεεεεε!! Θα σας βάλω κι εσάς να σας βλέπουν όλοι όσοι περνάνε από το γραφείο μου!!!
@aggelos
Λες???
@chris
Και να φέρω κάτι προς υπογραφήν, εσένα που θα σε βρω να στο δώσω έτσι δυσεύρετος που έχεις γίνει....

island said...

Τα καρτέλ να τα προσέξετε αγαπητή.Μονοπωλούν την θετική ενέργεια αλλά όταν είναι για ανταλάγματα βαράνε στο ψαχνό.Εκτός και αν η συμφωνία σου είναι άλλη.Καλή συνέχεια και την περιμένουμε την συνέχεια.

Φιλί...