Monday, July 23, 2007

Λίγο ακόμα, μοναχά...

Ελευθερία χωρίς αγάπη, φως μου, είναι ποτάμι χωρίς νερό. Έτσι λέει ένας γνωστός μου. Ο ίδιος άνθρωπος λέει γενικά κάτι πετυχημένα και, καλώς ή κακώς, στην παρούσα φάση μου, όλα κολλάνε (κι όλα σ'αγαπάνε επίσης).

Το θερμόμετρο έξω πρέπει να δείχνει γύρω στους 40, as we write. Το θερμόμετρο πάνω μου λέει...μισό, να το βγάλω...37,2. Τέλεια. Θα συγχρονιστούμε, που θα πάει. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι δεν έχω αρρωστήσει όλο τον χειμώνα και έχω συνάχι στο κατακαλόκαιρο, ίσως να έχεις δίκιο που μου λες ότι είναι ψυχοσωματικό. Αλλά, επειδή με ξέρεις, δεν θα κάτσω ούτε να το αναλύσω ούτε να παραπονεθώ. Άσε που δεν πρέπει να λέμε κι ότι δεν είμαστε καλά. (χιχιχ)


Και συνεχίζω. Το τελευταίο διάστημα αισθάνομαι ότι προετοιμάζομαι... Έζησα 2 σκηνικά που, ναι μεν, δεν είναι καθόλου περίεργα για μένα, από την άλλη, μου φάνηκαν λες και είχα κάτι χρόνια να ζήσω παρόμοια σκηνικά. Ή απλά, μπορεί εγώ να το έψαξα λίγο παραπάνω... Που ήσουνα φως μου, που ήσουναααα τόσα χρόνια.....

Σκηνικό 1.
Beach bar. Ποτά. Σφηνάκια. Καλή μουσική. Μαγιουδάκι. Κάτι νερά να σου πετάνε επειδή σε είδαν στεγνό. Πολύ γέλιο. Πολλές ώρες. Μια χαρά... Κι αν το καλοσκεφτείς, εγώ ήμουν σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αλλά πέρασα φοβερά. Λες και το μυαλό το είχε φτιάξει τόσο όμορφα, που είχε αποκοπεί από την πραγματικότητα, είχε ξεχάσει έγνοιες, ασχολίες, πάθη, λάθη, και όλα αυτά τα ωραία. Μόνο τα καράβια μου δεν έκαψα. Κι έλεγα, κάτι ξέχασα.

Σκηνικό 2.
Σάββατο βράδυ. Σχετικά μεγάλη κούραση, λόγω οικογενειακών και φιλικών υποχρεώσεων (αυτό το υποχρεώσεων, πολύ με πλήγωσε, να το ξέρεις...)!!! Διάθεση, περιορισμένης ευθύνης. Ανάγκα, και Θεοί πείθονται. Λέγαμε την επόμενη ότι η κούραση και η διάθεση μπορούν να ελεγχθούν εφόσον υπάρχουν τα σωστά υλικά. Το σωστό φορεματάκι, το σωστό παπουτσάκι, το σωστό χαμογελάκι, και πάμε... Λίγο που δεν είχε κίνηση, λίγο που το μαγαζί με ενθουσίασε, λίγο που κάτι πήγαινε να φυσήξει, αλλά μπα, λίγο η καταπληκτική ατμόσφαιρα και η μουσική, αυτό ήταν. Μέχρι τελικής πτώσης. Είχα πολύ καιρό να γυρίσω μέρα σπίτι μου. Είχα καιρό να βγάλω από μέσα μου την ένταση με τόσο δημιουργικό τρόπο, χορεύοντας.


Έκανα φασίνα το ΣΚ, σας το πα; Πήρα τη σκούπα, τα μάζεψα όλα, τα έβαλα όπως-όπως στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για όσο κρατηθούν εκεί. Σας το πα;;;;





Μετρώ τις μέρες
Μετρώ τις ώρες



Μετρώ τα κύματα...





Καλό καλοκαίρι παίδες, να περάσετε καλά. Κι εμείς καλύτερα....!!!!!!!!!


16 comments:

Mogwai said...

να περασεις καλα και ΕΜΕΙΣ καλυτερα
χα

JoaN said...

καλά να περάσουμε! κλπ κλπ ...

μηη ψάχνεις πιααα αλλού αφού το ξέρεις ήδηη εδώ ειναι το τααξιδιι σαλαλα

" Ελευθερία χωρίς αγάπη, φως μου, είναι ποτάμι χωρίς νερό. Έτσι λέει ένας γνωστός μου."(-> πες μου πως ξερεις τον Πορτοκαλογλου...)

Anonymous said...

Καλο καλοκαιρι επισης.
Να περασεις οσο πιο ομορφα μπορεις.
Φιλιά

[Germanos] said...

καλα να περασουμε ολοι (και περαστικα με το συναχι Πιετουλα)

an205 said...

Να 'χεις μικρό μου ένα καλό καλοκαίρι
και σαν 'ρθεις απ' τα δικά μας μέρη
πέρασε για μια καλημέρα...

Blogaki said...

"Σχετικά μεγάλη κούραση, λόγω οικογενειακών και φιλικών υποχρεώσεων (αυτό το υποχρεώσεων, πολύ με πλήγωσε, να το ξέρεις...)!!! "
Εμένα να δεις πόσο με πλήγωσε!

Καλο καλοκαίρι να'χουμε πιετάτζι μου!!
Μουατς!!!

jul said...

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ....ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

Georgia said...

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλλά για σένα κάνω μια εξαίρεση και σου εύχομαι να περάσεις/ετε ΤΕΛΕΙΑ! Σμμμμμουάτς! ;)

pietà said...

@mogwai
Χα! Αν περνάτε εσείς καλά, σημαίνει ότι θα περνάω κι εγώ...βρε!
@joan
Τρόπος του λέγειν, καλέ! Καλά να περνάς!!
@nixtolouloudo
Επίσης! Ευχαριστώ πολύ!
@germanos
Όλοι, όλοι. Και καλή αντάμωση, καλά νέα και καλά κουράγια... Μάκια!
@an205
Σίγουρα, σίγουρα. Δεν την ξαναπατάω!!!
@blogaki
Να χουμε, να χουμε...
;)))
@jul
Επίσης!!! Να σαι καλά!!!
@georgia
Ευχαριστούμε. Μόκο τώρα, το ξεχάσαμε κιόλας... :)

bbchris said...

Σου εύχομαι να περάσεις πολύ καλά στις διακοπές σου, να σου μείνουν αξέχαστες [που θα σου μείνουν] και να κάνεις όλα τα χατήρια των φίλων σου...

:)))))))))

kotosalata said...

αχ και γω τις ώρες μετρώ....

Να περάσεις υπέροχα,
φιλιά!!!

david santos said...

Good weekend for all the Greek people and without fires

an205 said...

που είσαι;;;;

Aggelos Spyrou said...

Με το καλό να γυρίσεις... (άργησες, που σημαίνει ότι περνάς καλά!!!). :))

Crucilla said...

Που σαι καλέεεε...68878778571717169819 κύμματα μέτρησες!

JoaN said...

καλέ καλέ λέειιιιι

εεελάα τεσττ
εναα
δύοοο
οο
ο