Monday, June 18, 2007

Transformers

Έτσι ακριβώς αισθάνομαι. Ότι έχω υποστεί, βιαίως και με ύπουλες μεθόδους, μετάλλαξη. Ή μήπως έχω πάθει κάτι άλλο; Κάτι που με εμποδίζει να καταλάβω πως έτσι ήμουν πάντα; Πως αυτή είναι μια αντίδραση του οργανισμού που μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί να εμφανιστεί και γι'αυτό δεν την αναγνωρίζω;;

Μούμπλε-μούμπλε. Με το μούμπλε θα μείνω. Την βλέπω τη δουλειά.

Εν τω μεταξύ, να με συγχωρέσει η κοτοσαλάτα, την οποία και ευχαριστώ για την ευγενική της πρόσκληση, αλλά δεν. Thank you, but no, thanx. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή να αναπτύξω το προφίλ του ιδανικού άντρα για μένα. Γιατί;;; Τα ίδια και τα ίδια θα λέμε; Αφού δεν μπορώ να αναπτύξω το δικό μου προφίλ, θα ασχοληθώ και με άλλους;;; Άπαπαπα.

Το καλύτερο που μπορώ να κάνω για σένα είναι να αρχίσω να απαριθμώ τα ελαττώματά μου. Όχι ε;;; Κι όμως. Τις τελευταίες μέρες νομίζω ότι μόνο τέτοια έχω. Τα προτερήματα τα έστειλα διακοπές. Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν τους έβγαλα εισητήριο επιστροφής. Θα δείξει.

Τι έλεγα; Α, ναι. Πρέπει τώρα να σε κάνω να καταλάβεις τι εννοώ. Δύσκολο... Ας προσπαθήσω. Ας προσπαθήσω να σου πω πως με ήξερα, πως νόμιζα ότι είμαι, και πως έχω γίνει, πως μπορεί να είμαι τελικά.

1. Μούτρα. Τα οποία και ακολουθούσα ως τακτική αντιπερισπασμού. Τα έβαζα για πλάκα και μόνο. Ποτέ δεν θα έκανα μούτρα αν είχα πειραχτεί αλήθεια. Τα έκανα για να σε κάνω να αντιδράσεις, να μου δώσεις σημασία (κι άλλη), να σε πειράξω, στα πλαίσια της πλάκας πάντα. Πλέον, νομίζω ότι είμαι σε φάση μονίμων μούτρων. Έτσι, χωρίς λόγο συγκεκριμένο. Τα ονομάζω μούτρα, γιατί δεν θέλω να τα ονομάσω θλίψη. Μια βαθιά, αδικαιολόγητη θλίψη. Ή μήπως όχι;

2. Γκρίνια. Κι Άγιος ο Θεός. Έχω βαρεθεί να με ακούω να γκρινιάζω. Ποιά, εγώ;;;; Που δεν αντέχω την γκρίνια παρά μόνο μεταξύ αστείου και αστείου. Που πίστευα ότι τα μάτια μου είναι χαμογελαστά, ακριβώς επειδή απέφευγα να μιζεριάζω με το κάθε τι. Που χαίρομαι να κάνω ρυτίδες, ξέρεις, αυτές που σχηματίζονται από τα χαμόγελα. Και τώρα κοντεύω να κάνω ρυτίδες στο μέτωπο. Ποιός γκρινιάζει με χαμόγελο άλλωστε;

3. Επιφανειακή διάθεση. Πάντα αισθανόμουν ότι όταν βγαίνεις σε παρέα, οφείλεις να περάσεις καλά. Εκτός απροόπτου πάντα. Άλλωστε, αν δεν έχεις διάθεση, κάτσε σπίτι σου. Τι έρχεσαι και χαλάς και των υπολοίπων;;; Ας σοβαρευτούμε. Αυτό που εννοώ είναι ότι ήθελα ανέκαθεν να είμαι η χαρά της παρέας. Και σε αυτό οφείλεται κυρίως και αυτή η αίσθηση που θέλω όλοι γύρω μου να περνάνε καλά. Κι αν δεν περνάνε, μήπως φταίω εγώ;;; Κι έτσι βάζω στόχο κι ασχολούμαι μαζί τους. Τώρα τελευταία, δεν ασχολούμαι. Έχω την εντύπωση ότι δεν αντέχω να ρωτήσω. Δεν αντέχω να μάθω γιατί δεν περνάει κάποιος καλά. Και όχι επειδή δεν περνάω κι εγώ καλά. Αλλά επειδή κάπου κρυμμένη, ίσως αν με κοιτάξεις και με ξέρεις, θα την δεις.

Θα δεις αυτή την ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ, ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ. Και είναι ανεξήγητη, πίστεψέ με. Έχω πολλούς λόγους για να χαίρομαι τη ζωή μου. Αλήθεια. Αλλά είναι σα να με κρατάει κάτι. Σαν να με συγκρατεί.

Έχω κουραστεί. Θέλω να νιώσω τον ήλιο, τον αέρα. Θέλω να νιώσω πως αυτοί οι "φυσικοί οριστές" της μέρας μου, με την δύναμή τους, θα σχηματίσουν το χαμόγελο τα μάτια και στα χείλη μου. Για να κοιτά και να χαμογελά ο εαυτός μου. Να σε κοιτά και να σου γελά.

23 comments:

[Germanos] said...

[Ειμαι στην ιδια φάση, αλλα.....]

Αλλα ας ασχοληθω με σένα

1.Τα μουτρα και η γκρίνια (πρέπει να)είναι περαστικα διοτι δεν συνάδουν με την ΦΟΒΕΡΗ Πιετά που εγω γνωρίζω. Εχεις ενδείξεις οτι δεν ΘΑ ειναι περαστικά?

2.Η επιφανειακή διάθεση είναι η εργασιακή μας φάτσα την οποία και κουβαλάμε προς τα εξω απο συνήθειο
Οσο μεγαλώνεις θα το καταλαβαίνεις
καλύτερα!

3. ΠΡΟΣΟΧΗ "Η ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ" ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!!!
Το προαίσθημα ειναι αλλο πράγμα επίσης!

Με ανησυχείς !!!!!!

Επανεξεταση την Παρασκεύη

Blogaki said...

Πες μου ότι είναι ορμονικό το θέμα!
Ανησυχώ!!!:-(

Unknown said...

Κι εγώ ανησυχώ. :)

Mogwai said...

Three swiss witchbitches, which wished to be switched swiss witchbitches, wish to watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witchbitch which wishes to be a switched swiss witchbitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?

Anonymous said...

εγώ πάλι παίρνω κάθε πρωί ένα χαπάκι θυρορμόν και ησυχάζω...

[Germanos] said...

Και εγω θυρορμόν παίρνω.

JoaN said...

egw t4 pali :P

pieta, kapoios logos 8a yparxei poy sai etsi k otan ton breis k ton antimetwpiseis 8a sai ok. (etsi symbainei se mena... twra... den 3erw ti allo na pw...-eimai kata twn parhgorwn logwn k 8etikwn skepsewn otan o allos den to xei to 8ema tou...)

pietà said...

@germanos,blogaki,chris
Μην ανησυχείτε... Όλα θα τα λύσω, είμαι από γερό υλικό εγώ...
@mogwai
You made your point!
@argyrenia
Μου αρκεί ο ήλιος και το αεράκι που λέγαμε...
@joan
Πάντα υπάρχει λόγος. Άλλο που δεν τον παραδεχόμαστε πάντα...

Specter said...

Βρε αυτο με τους άλλους γύρω μου τι μου θυμίζει να δεις, μάλλον κάποιον που ξέρω καλά. Τα υπόλοιπα είναι παροδικά και πάνε και έρχονται, σιγά μη μασάμε..

[Germanos] said...

ναι αμα δεν εχεις θυροειδη μην πάρεις θυρορμόν, ασε που φερνει τρελό κατουρημα

an205 said...

έτοιμη για διακοπές στο νησί σε κόβω!!! όλα τ' άλλα...

kotosalata said...

Κοριτσάκι μου, δε χρειάζεται να πιέζεις το εαυτό σου να είναι καλά. Περνάς απλά μια δύσκολη φάση. Ένας αισιόδοξος άνθρωπος σαν εσένα είμαι σίγουρη ότι θα επανέλθει σύντομα στα φυσιολογικά.
Φιλάκια πολλά!!!!

Anonymous said...

πιετα...
περασα απο εκει κι εχω να σου πω ενα πραγματκι μονο. δε νομιζω να ναι θλιψη. εγω μετ απο ολα αυτα αρχισα να τα βρισκω με τον εαυτο μου και οταν το συνειδητοποιησα πραγματικα, ολα ισιωσαν (που λεμε)... ;)

Anonymous said...

χα...και νομίζεις ότι κάτι έχεις;
μια χαρά σε βρίσκω...εντελώς φυσιολογική με τα ups και τα down σου...δεν θα ήταν βαρετό συνέχεια να είσαι μέσα στην τρελή χαρά;

και όπως λέει και ο Μάλαμας "χωρίς αυτή τη σκοτεινιά τα χρόνια μένουν άδεια"...

Take Care και η καλή διάθεση θα έρθει εκέι που δεν το περιμένεις...

Σ.

pietà said...

@specter
Δε μασάμε λες ε;;; Οκ...
@germanos
Καλά,ντε, δεν θα το πάρω!
@an205
Έτοιμη, έτοιμη. Ετοιμάσου κι εσύ, γιατί την Παρασκευή σας έρχομαι!!!
@kotosalata
Να σαι καλά... Και ναι, δεν καταπιέζομαι...
@lifewhispers
Το ξέρω... Όλα εκεί βρίσκονται...
@anonymous
Εσύ κάτι ξέρεις και δεν μας το λες.... Αλήθεια, θα συνεχίσεις για πολύ καιρό ακόμα να είσαι ανώνυμος;;;

Anonymous said...

χα...
η αλήθεια είναι ότι 3ερω πάρα πολλά αλλά το κρύβω...lol

ως πρός την ερώτηση...εφόσον δεν έχω προς το παρόν το δικό μου blog κυκλοφορώ αναγκαστικά λαθραία...

ciao & take care

Σ.

pietà said...

@anonymous
Λαθραία και ανώνυμα για τους λοιπούς αναγνώστες.... Αλλά θα σε αφήσω να αποκαλυφθείς μόνος σου, όταν θέλεις, δε θα σου το χαλάσω αποκαλύπτοντάς σε...

Anonymous said...

όταν έρθει η ώρα θα γίνει και αυτό... απλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσες και αν ήθελες...

μέχρι τότε, με την άδεια σου (αν μου την δίνεις φυσικά) θα τριγυρνώ λαθραία...

Ciao...

Σ.

ps: and take care

pietà said...

@anonymous
Καλώς... Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί επέλεξες την ανωνυμία!

Anonymous said...

πάντως αν ένα όνομα είναι απαραίτητο το όνομα που θα χρησιμοποιούσα θα ήταν Μιχάλης Καραμάνος (χαρακτήρας από το Jugerman)...
ελπίζω η διάθεση σου να αλλάζει και πάντα πρός το καλύτερο...

take care...

Σ.

Anonymous said...

Buongiorno ma cara Pieta. Si, io sono ancora qui. A questo post voglio risponderti con una bella "country" canzone scritta da Ty Herndon. Credo che questa canzone ripresenta la tua situatione ma sopratutto i tuoi desideri.

"I need to be loved too much,
I need to be held to tight.
I need to hear someone say
at the end of the day.
I ' ll make everything right.
When the rest of the world goes home.
I need to feel someone's touch.
I' ve been alone too long.
Now I need to be loved too much"

Sono vero??

an205 said...

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΗΡΘΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;

[Germanos] said...

Εξαφανιστηκε...
...και δεν την αδικω μετα τα τελευταία comments.