Tuesday, June 12, 2007

Τα χάπια μου παίρνω, να κεράσω κάτι;;;

Οι ιστορίες γέλιου έρχονται, κατά κύριο λόγο, εκεί που δεν τις περιμένεις. Και λέω κατά κύριο λόγο, γιατί μερικές φορές, όταν γνωρίζεις τα δεδομένα, πας με τη σιγουριά ότι θα φτιάξεις κοιλιακούς. Το χτεσινό δεν το περίμενα. Και δεν μπορούσα να το δω να έρχεται... Και το λέω ως ιστορία γέλιου, γιατί για μένα, μόνο γέλιο θα μπορούσε να βγάλει!!!

Έχω κρυώσει που λέτε και έχω λίγο απ' όλα. Δεν έχω παράπονο. Και το συναχάκι μου, και το κεφαλάκι μου που είναι ζαλισμένο, και τον πυρετούλη μου, και τον λαιμούλη μου, και τη φωνούλα μου που χάνεται, και το μυαλό μου είναι θολό και το δικό σου πιο θολό, κλπ, κλπ.

Πετάγομαι, το λοιπόν, στο φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες. Ως γνωστόν, οι φαρμακοποιοί είναι οι γιατροί άμεσου ανάγκης... Μετά τις γνωστές διατυπώσεις, καλημέρα, έχω αυτό κι αυτό, μα μέσα στον Ιούνιο, απαπα, σιροπάκι, ναι, (εδώ έρχονται λεπτομέρειες περί της φύσης του βήχα που δεν σας αφορούν πιστεύω), ορίστε, 3 φορές τη μέρα, τόσο κάνει, (πόοοοοσοοο;;;), (τι πήρα πια), (τέλος πάντων, δεν θα το κάνω θέμα), ορίστε, τα ρέστα σας, καλημέρα, ευχαριστώ, (περαστικά;;; τί είναι αυτό;;; α, να με συγχωρείτε, η μαμά μου δεν μου την έχει μάθει αυτή τη λέξη). Όβερ. Και κάνω να φύγω.

Δύο βήματα μετά, με σταματάει με χαμόγελο μια νεαρή κυρία. Φαντάζομαι τι θέλει, δεν διανοούμαι τη συνέχεια. Είναι από εκείνες τις (κατά τα λοιπά) συμπαθέστατες νεαρές κυρίες που σκοπό έχουν να σε πιάσουν, να σε δειγματίσουν, να σου πουλήσουν τα προϊόντα της εταιρίας τους, τα οποία φυσικά και πωλούνται μόνο στα φαρμακεία, για τον λόγο αυτό δεν τις συναντάς, π.χ., σε διάσημα καταστήματα αναλόγου πυκνής συχνότητας με τα περίπτερα - μη σου πω και παραπάνω - στην πόλη μας. Πάρε διάλογο:

Κυρία: Κρέμα ημέρας χρησιμοποιείτε;;;;;;
Ανυποψίαστο θύμα: Ναι, μαζί με αντηλιακή.
Κυρία (δεν της άρεσε η απάντηση, νομίζω): Ααααα! Απ' ό,τι βλέπω, δεν πρέπει να είναι ενυδατική!
Ανυποψίαστο θύμα: (με το βλέμμα) ????????
Κυρία (τώρα που σε βρήκα, τώρα θα σε φάω): Ναι, βέβαιαααα.. Το δέρμα σας φαίνεται στεγνό!

Παρένθεση: έχει έρθει τόσο κοντά μου ενώ περιεργάζεται το "δέρμα" μου, που νομίζω ότι αν στρίψω το κεφάλι μου προς οιαδήποτε κατεύθυνση, θα βρούνε οι μύτες μας. Σημείωση: δεν είναι μεγάλη η μύτη μου! Συνεχίζω.

Ψιλο-υποψιασμένο θύμα: Ναι... (δεν προλαβαίνω να πω και πολλά, το λογύνδριο συνεχίζεται)
Κυρία: Και ξέρετε, τώρα το καλοκαίρι, το δέρμα μας με τον ιδρώτα αφυδατώνεται πολύ περισσότερο, καλή η αντηλιακή, αλλά δεν αρκεί, πρέπει να φοράτε και μια ενυδατική...μπλα, μπλα, μπλα...να σας δείξω λοιπόν....που έχει και δώρο αυτό.... (πρώτα το δώρο και η έκπτωση και μετά τα καλά της κρέμας)....μπλα-μπλα...πάρτε κι ένα δειγματάκι...μπλά, μπλα, μπλα..
Καρά-υποψιασμένο θύμα: Μάλιστα, σας ευχαριστώ πολύ, θα χρησιμοποιήσω το δείγμα και αν με ικανοποιεί, θα επιστρέψω...
Κυρία-σε-βλέπω-πας-να-μου-ξεφύγεις-αλλά-είσαι-γελασμένη: Κρέμα για τα μάτια χρησιμοποιείτε;;;;;;;;;;;;
Θύμα σκέτο: Όχι...
Κυρία-τέλεια-το'χω: Κακώς! Βλέπω έχετε σακούλες έκφρασης! Να σας δείξω αυτή την κρεμούλα, δεν έχω βέβαια δειγματάκι, αν έρθετε από βδομάδα....

(Η φωνή της έχει ήδη περάσει σε δεύτερο πλάνο, καθώς από το μυαλό μου περνάνε σκέψεις διάφορες, να την χτυπήσω τώρα, να περιμένω άλλο λίγο, μήπως δεν είναι ευγενικό...)

Θύμα ψιλό-παρμένο: Όχι, ευχαριστώ, δεν θέλω... (και κάνω να φύγω)
Κυρία-παίζω-το-τελευταίο-μου-χαρτί: Μμμμ... Να σας πω! Χρησιμοποιείτε κάποια κρέμα για την κυτταρίτιδα;;;;;;;;;;;;; Βλέπετε, όσο περνάει ο καιρός, πρέπει να το ελέγχουμε λιγάκι...

(ΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ ΕΙΠΕ;;;;;;;;;;;;;;;;)

Θύμα-καρά-παρμένο (έχω το απαραίτητο ύφος): Μπάαα... Δεν χρησιμοποιώ τέτοια προϊόντα (ΜΩΡΗ ΗΛΙΘΙΑ). (Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να παραμείνω ευγενική)
Κυρία-το -πάω-μέχρι-εκεί-που-δεν-πάει: Μα γιατί όμως, κάνουν καλή δουλειά τα προϊόντα αυτά, έχουμε μια ειδική αλειφή... (και πάει να ξεκινήσει το στόρυ)
Θύτης-αμ-δε-που-θα-σε-αφήσω-να-με συγχίσεις: Για τον πολύ απλό λόγο ΌΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ! ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΑΣ! (ζώον!) (ότι είμαι ψώνιο, το γνωρίζετε ήδη φαντάζομαι...)

Μπα που να σκάσεις πρωί-πρωί! Ναι ρε! Έχω σακούλες έκφρασης! Είμαι εκφραστικός τύπος εγώ! Άσε που προτιμώ να έχω σακούλες έκφρασης κάτω από τα μάτια, αντί για σακούλες-μάτια που έχεις εσύ! Ουστ!!!!!!

13 comments:

Anonymous said...

ΧΕΧΕΧΕ

Υπερβολική σε βρίσκω…επειδή είχες λίγο πυρετό, λίγο συνάχι να μην αγοράσεις μια, δύο, άντε και τρεις κρεμούλες… τς, τς, τς

Περαστικά μικρή Pieta και μακριά από τα ρεύματα….

Take care

Σ.

[Germanos] said...

Εγω ειχα αγοράσει αντιανεμικη κρέμα προστασίας γιατι η πωλητρια ηταν θεά
εμφανισιακώς

JoaN said...

xaxaxa ti moy 8ymizeis!!!

[germane] htan kalh h krema toylaxiston? :P

Mogwai said...

πωπω εμενα κατι με πιανει σε τετοιες φασεις κ με ριχνει η πλασατζου ακομα κ αν μου πουλησει υπερανεμικη κρεμα

Anonymous said...

Και την ξαναπάτησα και άλλη μία φορά στην πλατεια Καλογηρων.
Παλι απο θεα πωλήτρια

Aggelos Spyrou said...

pieta, επέτρεψέ μου.

Γερμανέ φίλε μου, έλυσες την απορία μου, γιατί φτιασιδώνονται οι πωλήτριες στα αντρικά μαγαζιά τόσο πολύ.

Νόμιζα ότι το κάνουν για να βγάλουν γκόμενο,

αλλά τελικά... κορόϊδα ψάχνουν!

Pieta μου, το να αγοράσεις οτιδήποτε κινεί την οικονομία. :)

pietà said...

@anonymous
Ευχαριστώ πολύ άγνωστε! Σ.;;;
@germanos
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Άμα μου τύχαινε κι εμένα πωλητής θεός, μπορεί να το συζητούσα λίγο παραπάνω. Άσε που δεν θα ανέφερε και τίποτα για κυτταρίτιδα...
@joan
Τι;;;;;;;;
@mogwai
Να σε έχουμε στα υπόψη εσένα....
@germanos-victim
Αφού δεν το χεις, τι το κάνεις;;;;;;
@aggelos spyrou
Το να αγοράσω κάτι που δεν το χρειάζομαι, κινεί τον υπερκαταναλωτισμό, όχι την οικονομία!

Anonymous said...

"Σ." - υποδηλώνει το πρώτο γράμμα από αντρικό όνομα (π.χ Σολομώντας) - χε χε

Ελπίζω να είσαι καλά πλέον...σε περιμένουν στην γωνία οι πωλήτριες για προσφορές SPA,γυμναστηρίων...

Take Care

Σ.

JoaN said...

pieta, 8a to anebasw se post mesa sto mhna... :)

bbchris said...

Αφού δεν θέλεις να σου κάνουμε βεντούζες που είναι πάρα πολύ ωραίες γιατί κάνουν πλοπ -πλοπ και πολύ μου άρεσε όταν τις έβλεπα μικρός...

... θα σε πάμε για ρακόμελα στο Ηράκλειο να γειάνεις, βρε. :)

Blogaki said...

Ωραία το έθεσε ο chris! Εμένα με κάλυψε! :)

zero said...

χαχαχα
Πολυ καλο το ποστ.
Ναι τα ροκομελα θα βοηθησουν...
...λεμε τωρα...

ζερο.

an205 said...

Μα πάρτε κάτι καλέ κυρία... έχω μάνα ορφανή και πατέρα ανάπηρο, έχω δύο παιδιά και άντρα άνεργο να θρέψω κι αν δεν μου φαίνονται όλα αυτά το χρωστάω στις κρέμες αυτές... γι' αυτό σας λέω πάρτε καλέ κυρία μου λαχεία έστω ένα κουλούρι.....