Tuesday, January 30, 2007

Θυσία στον βωμό

Αυτό που πλέον στην εποχή μας ξαφνιαζόμαστε καθημερινά όταν μαθαίνουμε πως ο τάδε, το χίλια-πεντακόσια-χέσε-με, είχε την σοφία και την διορατικότητα να πει μια...(Θου Κύριε...λες και είναι το συμπλήρωμα παροιμίας μου ήρθε)...ατάκα που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ακουστεί στις μέρες μας, έχει γίνει μόδα, ασχέτως αν κάτσεις να το καλοσκεφτείς και αποφασίσεις ότι ο εκάστοτε σοφός είπε απλά μια σοφή (να το πάλι) μπούρδα. Και εγώ είμαι άλλο ένα θύμα.

Κάπου στο 1650, ζούσε ένας Γάλλος συγγραφέας, ο οποίος είπε και ελάλησε (καλά, μπορεί να το έγραψε και σε κάνα τοίχο του σπιτιού του και να ανακαλύφθηκε κατά την αναπαλαίωση):

The glory of great men should always be measured by the means they have used to acquire it.

Τώρα θα μου πεις... αυτός μιλάει για μεγάλους άντρες (σαν κι εσένα, καλέ μου) κι εγώ τον χρησιμοποιώ για 2 απλούς-κοινούς-θνητούς που αποφάσισαν να μας χρησιμοποιήσουν (λες και είπαμε κι εμείς κάτι έξυπνο στην προηγούμενη ζωή μας) προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη φήμη. Λίγο έλειψε δε να αποκτήσουν και υστεροφημία (φτου-φτου). Και ενώ τα μανιασμένα πλήθη των αναγνωστών τους προβληματίζονταν ολημερίς και οληνυκτίς, δεν έτρωγαν και δεν κοιμόσαντε, προκειμένου να αποφανθούν σε ποια πλευρά είναι σωστό να ταχθούν, ποιον να διαλέξουν για εχθρό (εδώ κολλάει ο Όσκαρ) και τι θα γίνει τελικά... εκείνοι το γλεντούσαν και έτριβαν τα...μουστάκια τους από ευχαρίστηση σε κάθε κλικ που ερχόταν να προστεθεί στην μίζερη - μέχρι τότε - αριθμομηχανή των επισκεπτών τους...

ένοχος Νο 1 (αυτός φαινόταν από το όνομα)
ένοχος Νο 2 (αυτός κι αν φαινόταν)

Κι έρχομαι κι εγώ η καημένη και σκέφτομαι (σφφφπ) και καταλήγω: Την επόμενη φορά που κάποιος θα θελήσει να ανυψώσει τον εγωισμό του με την ψευδαίσθηση ότι το κάνει για κοινωνικούς σκοπούς και πειράματα, γιατί δεν το κάνει σπίτι του, μπροστά στο βίντεο με κάποια γνωστή και μη εξαιρετέα, γυμνή;;;

Ασχέτως με το ξέσπασμα (είμαι κι εγώ απότομος άνθρωπος), θέλω να δηλώσω ότι με μερικά σχόλια, διότι στα σχόλια γινόταν το παιχνίδι, γέλασα πάαααρα πολύ!!! Αναφέρω ενδεικτικά: "περαστικε ολα ειναι θεμα καλου timing. Παντως κι εγω περασα χτες απο ενα μπουρδελο αλλα δε μπηκα να τους πω οτι πηδιουνται"

Εσείς με την σειρά σας μπορείτε να αναρωτηθείτε και να συσκεφθείτε (μερικοί ίσως γράψουν και έκθεση) για το φιλοσοφικό του θέματος και το κατά πόσο ισχύει η ως άνω (πόσο θα αντέξω να μην το πω) ατάκα στις μέρες μας, τα αποτελέσματά της και, κυρίως, τους τρόπους χρήσης της...

ps. αυτό το post απλά το έταξα και για αυτό το ανέβασα. Δεν αποσκοπώ παρά μόνο στο να μην με κυνηγάει κάνας Άγιος.

8 comments:

Anonymous said...

Συγνώμη για την αργοπορία στο κόμεντ αλλα ήμουν για καφέ.
(Χαιρετώ τους συγγραφείς που προείδαν την γέννηση μου και έγραψαν ρητά για μένα).
Υπενθυμίζω οτι αν και μεγάλος είμαι φαουλ και ζητώ ταπεινά συγνώμη απο σένα και το καταπληκτικό μπλογκάκι.
Οσον αφορά την γνωστή διαμάχη (και για να ξεχάσω το καημό με την ακατονόμαστη) θα δημιουργήσω παρόμοια τεχνητή διαμάχη με την Φρίντα. Γνωρίζω οτι το μπλογκάκι θα συμπαραταχθεί με την Φρίντα
Παρακαλώ σβήσε αυτό το κόμμεντ πριν διαβάσει το μπλογκάκι

pietà said...

@theo
Το να αναγνωρίζει τα λάθη του είναι μέρος του μεγαλείου ενός ανθρώπου.
Προτιμώ να ξεχάσεις ότι είναι καημός, όχι να ζητάς συγγνώμη.
Αν το στήσετε καλά το παραμύθι, εγώ κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσω το τρίτο άτομο της διαμάχης...
Με το μπλογκάκι είμαστε πρώην φίλες, μπορεί να μην με διαβάζει πια και να μην δει το κόμμεντ σου...

Fight Back said...

Pieta αντιλαμβανεσαι οτι η παραδοχη οτι ολα γιναν για τις επισκεψεις, εμπεριεχει ειρωνια.

Αν οντως γινοταν γιαυτο, μαλλον δε 8α το δηλωναμε και θα συνεχιζαμε μονιμα με τον ιδιο τροπο- αν οχι καυγαδες αλλου ειδους αναστατωση.

Απο την αλλη κανεναν δεν αναγκασαμε να συμμετεχει σε ολο αυτο. Ο περαστικος πχ περασε και αφησε εμπα8ες σχολιο. η απαντηση του αξιζε (αλλο που τελικα αποδειχτηκε οτι περαστικος=λεξ).

Παντως οντως τα σχολια ηταν ξεκαρδιστικα, χαιρομαι που το ξεκινησαμε ολο αυτο και χαιρομαι που ειδα ποιοι φιλοι μπλογκερς εχουν οξυδερκεια και ποιοι οχι

pietà said...

Φίλε Fight Back,
(δεν νομίζω να θέλεις να το συνεχίσουμε και εδώ, γιατί εγώ είμαι φιλειρηνικός άνθρωπος και δεν θα μας πιστέψει κανένας!)
Κατά τα λοιπά, μπορεί εσύ να κατέληξες στο ποιοι έχουν οξυδέρκεια και ποιοι όχι, εγώ θέλω να δω ποιοι έχουν χούμορ και ποιοι όχι...

Blogaki said...

Εδώ είμαι!!!
:p

Anonymous said...

Θεωρεις οτι με το όλο εγχείρημα ''εξυψώσαμε τον εγωισμό μας'' ;

Προσωπικά υπήρξαν στιγμές που ντράπηκα. Ειδικά στο 1ο post που ως μέγα ψώνιο κατηγορουσα τον FB για λογοκλοπή.

Οχι δεν το κάναμε ούτε για τα νούμερα, ούτε για το ''κοινωνικό πείραμα'', για την πλάκα μας το κάναμε. Τα παραπάνω ήρθαν ως αποτέλεσμα (αναμενόμενο φυσικά)

pietà said...

Αγαπητέ Λέξυ Λούθορ,
μόνο και μόνο τα "διακριτικά" σου μας δείχνουν ότι διακρίνεστε από ενοχές και τύψεις, εξ'ου και ζητάτε ταπεινά την συγχώρεσή μας. Επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι παραδέχεστε ότι ντραπήκατε (και καλά κάνατε)!
Να κάνετε παρέα με την Μενεγάκη (γυμνοί), και αυτή για τα νούμερα πέφτει σε τέτοια επίπεδα συμπεριφοράς...(άσχετο που αυτή είναι natural)

Aggelos Spyrou said...

ΑΑΑ!!! ωραία!!!

Διαμάχες κι αντιπαραθέσεις διακρίνω!!!

Που έβαλα το ποπ κορν???

Ο:)