Monday, December 08, 2008

Στρουμφοπόστ!

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα κάθε άλλο παρά ξεχασμένο χωριουδάκι στο δάσος της Ευρώπης, όπου κατοικούσαν κάποια μικροσκοπικά πλασματάκια που τα έλεγαν στρουμφάκια. Στο ίδιο δάσος κατοικούσαν και πολλά άλλα καρτούν, καλά ή κακά, τα οποία παρακολουθούσαν τα αγαπημένα μας στρουμφάκια. Αρκετά από αυτά ήθελαν να αποτελέσουν μέλος της όμορφης παρέας τους, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν - άλλωστε, δεν ήταν ούτε μπλε, ούτε μικροσκοπικά και χαριτωμένα.

Τα στρουμφάκια μας κατοικούν σε μια μυστηριώδη τοποθεσία κάπου στο εν λόγω δάσος, το λεγόμενο Στρουμφοχωριό. Είναι μικρά μπλε πλασματάκια και φορούν άσπρους σκούφους. Κατοικούν σε σπίτια-μανιτάρια με όλες τις ανέσεις για ένα στρουμφ το οποίο σέβεται τον εαυτό του!

Ας χτυπήσουμε όμως τις πόρτες τους να γνωρίσουμε το κάθε στρουμφ ξεχωριστά.

Στο πρώτο μανιταρόσπιτο θα συναντήσουμε τον Μάγειρα-στρουμφ. Είναι ο σεφ των στρουμφς και αυτό φαίνεται από το άσπρο μαγειρικό καπέλο που φορά. Το μανιταροσπιτό του το μυριζόμαστε από μακριά διότι εκεί παράγονται όλες οι στρουμφολιχουδιές. Όλα τα στρουμφάκια αναγνωρίζουν το ταλέντο του και τον έχουν πρώτο στην λίστα των προτιμήσεών τους σε ό,τι αφορά τις γαστρονομικές τους αναζητήσεις, παραβλέποντας την εμφάνιση του αγροίκου που τον διακρίνει……

Συνεχίζουμε με το επόμενο μανιταρόσπιτο και εκεί συναντάμε τον Γκρινιάρη! Έχει μετακομίσει προσφάτως στο στρουμφοχωριό και ακόμα δυσκολεύεται να συνυπάρξει με τα υπόλοιπα καρτούν. Χαίρεται πολύ που έχει δίπλα του τα υπόλοιπα στρουμφς, ωστόσο δεν το δείχνει ποτέ! Του την δίνει ακόμα και το γεγονός ότι είναι στρουμφ! Έχει μαλακή καρδιά και αγαπάει τους φίλους του, όμως τσαντίζεται ακόμα περισσότερο όταν αυτή αποκαλύπτεται και οι άλλοι το καταλαβαίνουν.

Στο διπλανό ακριβώς μανιταρόσπιτο βρίσκεται ο Ονειροπόλος! Αυτό το στρουμφάκι βρέθηκε στο χωριό μετά από πολλά χρόνια! Είναι προφανές ότι μέχρι τότε ζούσε σε μια άλλη χώρα όπου τα καρτούν μιλούσαν λίγο διαφορετικά, μετακινούνταν λίγο διαφορετικά και κυρίως, είχαν λίγο διαφορετικές αντιλήψεις! Όλα αυτά σε ασήμαντο βαθμό βέβαια, διότι το Ονειροπόλο στρουμφάκι μας έχει γίνει ένα αξιόλογο μέλος της ομάδας, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει την διαφορά - ε… σχεδόν κανείς…!

Ένα βράδυ, κι ενώ το φεγγάρι ήταν μπλε, ένας πελαργός έφερε το Μωρό-Στρουμφ στο χωριό. Κανένας δεν ξέρει από που προήλθε αλλά υιοθετήθηκε αμέσως από όλο το χωριό και άλλαξε τις ήσυχες ζωές τους. Όλοι αγαπάνε το Μωρο-Στρουμφ παρόλες τις σκανταλιές του! Το κάθε στρουμφάκι, δε, έχει αναλάβει να διδάξει και από κάτι το μωρό: στρουμφοτέννις, στρουμφομπέλλυντανς, και άλλα πολλά!

Προχωράμε λίγο παρακάτω και ακούμε έναν θόρυβο... Χζζζζζζζζ.... Βέβαια! Ο Χουζούρης είναι το στρουμφάκι που μπορεί να κοιμηθεί απλά οπουδήποτε. Κάθε μέρος είναι ένα σωστό μέρος για να πάρει ένα μικρό υπνάκο! Η πρώτη σκέψη που κάνει το πρωί μόλις ξυπνήσει είναι πότε θα ξαναγυρίσει στο κρεβάτι. Ωστόσο, μπορεί να σε εκπλήξει οποιαδήποτε στιγμή - π.χ. να σε φωνάξει στις 9 το πρωί να φάτε πρωινό....

Προχωρώντας στο επόμενο μανιτάρι, η διάθεση φτιάχνει και αρχίζει η διασκέδαση! Ο Χαχανούλης σπαταλά όλο του το χρόνο ετοιμάζοντας σκανταλιές και δωράκια που ανατινάζονται όταν τα ανοίγεις. Γενικά είναι το πιο ανήσυχο στρουμφάκι και σπάει πλάκα εις βάρος των άλλων. Όλοι όμως παραδέχονται ότι μόλις αρχίσει να γελάει, τους το μεταδίδει και περνάνε όλοι καλά. Συνήθως κυκλοφορεί με ένα σκουφάκι στο οποίο κρέμονται άσπρα κρόσια. Στην πόρτα του μανιταριού του υπάρχει η φωτεινή επιγραφή: "Έτζε;;;;"

Ο Λιχούδης είναι το πιο φαγανό στρουμφάκι. Καταβροχθίζει γλυκά, στρουμφόμουρα, πίτες και άλλες λιχουδιές αμέσως και όπου τις βρει κάνει επιδρομές στην κουζίνα του Μάγειρα και αφανίζει ότι υπάρχει εκεί. Το φαγητό είναι η μοναδική ευχαρίστηση που έχει αυτό το στρουμφάκι, καθώς είναι γνωστό σε όλο το χωριό πως αυτό ο Λιχούδης... ΔΕΝ.....!!!!




Δίπλα στον Λιχούδη μένει η Sassette! Κλασσική φιγούρα, με τα κοτσιδάκια της και τα ροζουλιά της! Είναι γλυκύτατη και χαμογελάει σε όλο τον κόσμο στο χωριό! Γνωρίζει το χωριό πολύ καλύτερα από τα υπόλοιπα στρουμφάκια και ιδίως σε ό,τι αφορά στις βραδινές εξορμήσεις! Υπάρχουν, δε, σοβαρές ενδείξεις που κάνουν την στρουμφοπαρέα να πιστεύει ότι η Sassette προέρχεται από την ίδια χώρα με το Ονειροπόλο στρουμφ...

Λίγο πιο κάτω, κάπου εκεί στο δάσος συναντήσαμε και τον Λουλούκο. Λογικό, γιατί ως συνήθως γυρνάει όλη μέρα στο χωριό και στο δάσος μ΄ένα μολύβι στο ένα χέρι κι ένα χαρτί στο άλλο, ψάχνοντας για έμπνευση. Τώρα τελευταία ακούγεται ότι βρίσκει την έμπνευσή του σε ένα περίεργο ρόφημα, το οποίο φτιάχνει με στρουμφομέντα από το δάσος...

Μέχρι πρότινος, η έμπνευσή του ήταν η αγαπημένη σε όλους, Στρουμφίτα. Η Στρουμφίτα μας έχει αποτελέσει έμπνευση για διάφορα στρουμφς κατά καιρούς. Είναι ιδιαιτέρως αγαπητή σε όλο το χωριό. Όλοι την θεωρούν ένα ήσυχο και αθώο πλασματάκι που δεν υποκύπτει σε πειρασμούς...είτε μέσα σε υπεράριθμα μεταφορικά μέσα, είτε σε πάρτυ γενεθλίων με απρόσμενους επισκέπτες... Η ίδια όμως μπορεί να ενσαρκώσει πολλούς ρόλους, αναλόγως σε την κατάσταση! Η πραγματικότητα... να έρθει στην επιφάνεια κάποια στιγμή που η ίδια θα θελήσει. Και τότε... θα την συμπαθήσουν όλοι ακόμα περισσότερο!!!


Λαστ μπατ νοτ λιστ… στο επόμενο μανιταρόσπιτο συναντάμε τον Σπιρτούλη! Το εξυπνότερο (όπως ο ίδιος πιστεύει………..) από όλα τα στρουμφς, μετά βέβαια από τον ΜπαρμπαΣτρούμφ!!!! Τα γυαλάκια του με το μαύρο (ή τον μπλε, ανάλογα με την περίσταση...) σκελετό υποδηλώνουν την εξυπνάδα που συχνά θέλει να επιδεικνύει έναντι των άλλων στρουμφ. Ο υπερβάλλων ζήλος και το θράσος του συχνά τον φτάνουν σε ακρότητες, όπως το να αμφισβητεί την σοφία του Μπαρμπαστρούμφ και να τη θεωρεί υποδεέστερη της δικής του. Όμως πάντα ο ίδιος αποδέχεται στο τέλος την ήττα του και επικαλείται τον Μπαρμπαστρούμφ ως αυθεντία. Ακούς;;;;;;;; Κατά γενική ομολογία, είναι ψυχούλα.... (να χαμε να λέγαμε...)

Και ζήσαν αυτοί καλά… κι εμείς καλύτερα!

Σας φιλώ,
ΜπαρμπαΣτρούμφ

7 comments:

[Germanos] said...

Πιετα , τι επαθες παιδι μου ?

Να ελπίσω σε ποστ με τον Νιλς Χολγκερσον ?

pietà said...

@germanos
Dont worry, ola kala.
Mporeis na elpizeis akoma kai se auto!!! Makiaaaa!

JoaN said...

Πιστεύω ο μπαρμπα-στρούμφ να μην έχει πρόβλημα που δημοσίευσες το γράμμα του. Νέος πενφρέντ? :P

an205 said...

Περαστικός ήμουν κι είπα να πω τα στρουμφοκάλαντα.....
Καλήν εσπέραν στρουμφάρχοντες,
αν είναι στρουμφορισμός σας,
Χριστού τη Θεία γέννηση,
να πω στ' στρουμφαρχοντικό σας.

Χριστός γεννάται σήμερον,
εν Βηθλεέμ τη στρουμφοπόλη,
οι ουρανοί αγάλλονται,
χαίρεται η φύσης όλη.

Εν τω σπηλαίω τίκτεται,
εν φάτνη των στρουμφαλόγων,
ο βασιλεύς των ουρανών,
και ποιητής των όλων.

Πλήθος αγγέλων ψάλλουσι,
το Δόξα εν υψίστης,
και τούτο άξιον εστί,
η των ποιμένων πίστης.

Εκ της Περσίας έρχονται,
τρεις μάγοι με τα δώρα,
άστρο λαμπρό τους οδηγεί,
χωρίς να λείψει στρουμφώρα.

Φτάνοντας στην Ιερουσαλήμ,
με πόθο ερωτούσι,
πού εγεννήθει ο Χριστός,
να πάν να τον ευρώσι.

Χρόνια καλά με στρουμφυγεία!

Aggelos Spyrou said...

Στρουμφοχρόνια πολλά!!!

Στρουμφοκαλή χρονιά!!!

:))))

pietà said...

@all
Kali xronia se olous! Me ygeia panw ap'ola!

island said...

Καλή στρουμφοχρονιά αγαπητή