Wednesday, October 08, 2008

Η Πιετά στις Βρυξέλλες


Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν μια ξεχωριστή έκθεση αυτό το φθινόπωρο. Περικυκλωμένη από ένα πέπλο απαλού φωτός, η πρωτεύουσα υποδέχεται την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, από τις 24 Σεπτέμβρη έως τις 30 Νοέμβρη στο Πάρκο Cinquantenaire.

Φωτογραφίες που αναδεικνύουν ένα γλυπτό; Πόσο περίεργη μπορεί να είναι αυτή η προσέγγιση; Προφανώς, καθόλου, όταν πρόκειται για την θεϊκή Πιετά, το απόλυτο αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος, και ακόμη λιγότερο, όταν οι φωτογραφίες φέρουν την υπογραφή του Robert Hupka. Στην πραγματικότητα, η έκθεση αποτελεί μια αληθινή αποκάλυψη του αριστουργήματος του Μιχαήλ Άγγελου. Από το 1972 και μετά, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε επίθεση εναντίον της, η Πιετά έχει μετατραπεί σε "μη προσβάσιμη ομορφιά". Στέκεται πίσω από τη γυάλινη προστασία της, υπερυψωμένη, σε απόσταση 6 μέτρων από τους επισκέπτες του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Την απόσταση αυτή μηδενίζουν οι φωτογραφίες του Robert Hupka, οι οποίες επιτρέπουν στον θεατή να πλησιάσει στην κυριολεξία το γλυπτό.

Για πρώτη φορά, η έκθεση θα παρουσιαστεί με έναν πρωτότυπο τρόπο. Το Esplanade du Cinquantenaire, επομένως, ντύνεται με το κατάλληλο ένδυμα προκειμένου να υποδεχθεί την Πιετά, όπως την αποθανάτισε ο Robert Hupka.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.la-pieta.org/
Θα ενημερωθείτε πάραυτα για αυτή τη σουρεάλ συνάντηση!!!!

2 comments:

bbchris said...

Το πιετάτζι πάει να χαζέψει την πιετά στας Βρυξέλας!!!!!

JoaN said...

xaxa! anypomonoyme! :)