Wednesday, June 11, 2008

Sex by the city - ΠΑΡΤ ΟΥΑΝ

Η πόλη που με φιλοξενεί, με έναν περιέργως αφιλόξενο τρόπο, τους τελευταίους μήνες είναι μια πολύ περίεργη πόλη, ομολογουμένως. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι φταίει η πόλη αυτή καθεαυτή. Ίσως - λέω ίσως - τελικά να φταίει και η χώρα ολόκληρη.

(ωραία αρχή έκανα, μπράβο μου!)

Ας τα πάρουμε, όμως, ένα-ένα τα πράγματα! Κάθε νέο περιβάλλον θέλει το χρόνο του για να σε κερδίσει ή να σε χάσει. Και από την άλλη μεριά, ακόμα και αν σε χάσει (ή σε κερδίσει) στην πρώτη μάχη, αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα θα μείνουν έτσι... Τα πάντα ρει. Ακόμα και αυτά που ΔΕΝ υπάρχουν.

Βάζοντάς τα κάτω, λοιπόν, σας τα παραθέτω όπως ακριβώς μου έρχονται, άνευ λογοκρισίας και πολίτικαλι κορρέκτ εκφράσεων!



1. Οι Γάλλοι έχουν δίκιο.







2. Το Βέλγιο κάνει καλό στην υγεία. Αμέ. Έχει πράσινο, έχει δάση, ακόμα και δίπλα σου, έχει μαιντανούς (δέυ αρ έβρυγουερ), διατηρείται σε καλή φόρμα βάσει μετρήσεων καθαρότητας της ατμόσφαιρας, άπλετα ρυάκια τρέχουν αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω, κυρίως και κατ΄εξακολούθησην από πάνω. Αμέ. Οι πεζοί στον δρόμο τυγχάνουν του απόλυτου σεβασμού από όλους - όχι από τους άλλους πεζούς όμως - και περπατούν κεφάτοι λες και γυρίζουν από του Βερόπουλου. Προτιμούν, δε, να τους πατήσεις - τιμώντας έτσι το δικαίωμά τους στην προτεραιότητα - παρά να περάσεις εσύ, ο φτωχός τω πνεύματι, οδηγίσκος.

Αυτό βέβαια μπορεί να μπει και στα αρνητικά, εάν και εφόσον ο ίδιος πεζός αποφασίσει να μεταβεί σε άλλο κράτος στα καπάκια (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) όπου μόλις βγει από το αεροδρόμιο θα πάει ντουγρού από εκεί που ρθε, τουτέστιν στα ουράνια.

ΥΓ. Η υγρασία δεν κάνει καλό στην υγεία μερικών-μερικών μόνο, τους οποίους και προκαλώ να δοκιμάσουν την ομοιοπαθητική για αλλαγή ή και να ακολουθήσουν τη μέθοδο "πάω όπου πάει ο καλός μου".

3. Αυτό που δεν κάνει καλό στην υγεία είναι οι Βέλγοι. Υπό όρους πάντα. Τι εννοώ. Εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το πρόβλημά τους, τότε θα αποκτήσεις μεγαλύτερο. Εάν αποφασίσεις να προσπεράσεις μερικές συμπεριφορές για να κάνεις τη δουλειά σου, τότε θα την κάνεις σε κάνα μήνα. Αν το παίξεις κούλ-η-παρέα-μετράει-στυλ, τότε θα κάνεις τη δουλειά σου στα προκαθορισμένα χρονικά περιθώρια. Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις τη δουλειά σου είναι να μην την κάνεις. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις...απόλαυσέ το!

Έξυπνα τιπς: παρατήρησέ τους. Μην συγχίζεσαι επειδή περιμένεις μια ώρα να εξυπηρετηθείς. Κοίταξε πιο κοντά το πρόσωπο της πωλήτριας. Είναι τα διπλά σου χρόνια και φαίνεται κόρη σου. Στην ανάγκη, αν αισθάνεσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις, προτίμησε "τις δουλειές με φούντες". Πιάνει.

4. Δεν θα μιλήσω για τον καιρό. Ούτως ή άλλως, που να ξέρω τι θα γίνεται σε 5 λεπτά?

5. Networking or Effective Socialising? Ε λοιπόν, και τα δύο. Ψωμοτύρι οι καλημέρες μεταξύ αγνώστων που συναντάς στο ασανσέρ. Καλημέρα στο έμπα. Στο έβγα του εύχεσαι να έχει και καλή συνέχεια. Την Παρασκευή το απόγευμα στο έβγα του λες καλό σαββατοκύριακο. Το μεσημέρι του λες καλή όρεξη. Το πρωί κατά τις 9:30 του λες καλό καφέ. Σε λίγο νομίζω ότι θα καθιερωθούν και άλλες ευχές, πιο δημιουργικές να το πω? Πιο ουσιαστικές ίσως. Πιο λεπτομερείς! Με το καλό να φας την μακαρονάδα με σάλτσα από ρικότα και ρόκα, την οποία θα συνοδεύσεις με ένα ποτήρι λευκό παγωμένο κρασί και δύο φέτες ψωμί. Τι?? Θα φας και γλυκό?? Ε, τότε θύμισέ μου την Δευτέρα το πρωί μετά την καλημέρα να σου ευχηθώ και καλή δίαιτα....

Τα λέμε πάλι....

9 comments:

bbchris said...

Οι Γάλλοι από την επόμενη εβδομάδα και για κανά - δυο μήνες θα έχουν σίγουρα δίκιο σε όλα τα θέμματα.

Εν τω μεταξύ προσπαθώ να βρω το sex του τίτλου μέσα στο κείμενο και δεν προκύπτει από πουθενά. Το να χαζεύεις Βέλγους, όσο και να το προσπαθήσεις, για σεξ δεν πιάνει μανίτσα.
Εκτός και αν στο Βέλγιο το «[i]με το καλό να φας την μακαρονάδα με σάλτσα από ρικότα και ρόκα, την οποία θα συνοδεύσεις με ένα ποτήρι λευκό παγωμένο κρασί και δύο φέτες ψωμί[/i]» κρύβει σεξουαλικά υπονοούμενα τα οποία χάθηκαν στην μετάφραση από τα Βελγικά [γνωστά και ως μαϊμού Γαλλικά] στα Ελληνικά. :P :P :P :P

Aggelos Spyrou said...

Χαχαχαχα!!!

Νομίζω ότι το κείμενο αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία!!!!

Αφού ξέρεις ρε, υπάρχει και σχετικό ανέκδοτο στη Γαλλία που έχει ως εξής:

"Δυο Βέλγοι!".


:)

[Germanos] said...

Μονο εγω σε καταλαβαίνω , 5 χρονια απο την ζωη μου εφυγαν εκει

το βλεμα του Μητσοτάκη που εχουν ολοι , δεν το αναφερεις ?

Anonymous said...

xaxaxaxaxaxa
καλοπερνας ως φαινεται, ετσι;
αν ξερεις κι εσυ το ανεκδοτο που ανεφερε ο αγγελος πιο πανω, για εξηγησε μια να καταλαβω!!χιχιχι!!
τωρα, η κανεις υπομονη , η προσαρμοζεσαι (και κατ επεκταση ανεχεσαι). προτεινω οτι και να κανεις, να το απολαυσεις!με σεξ η ανευ!;)

pietà said...

@b.b.chris
Δεν σου έχω πει να μην ψάχνεις μάταια να βρεις κάτι που δεν πρόκειται να βρεις????
@aggelos
Η γνωστή και μη εξαιρετέα αιώνια κόντρα!! Πολύ μου αρέσει όμως!!
@germanos
Κάτσε ντε, μη δίνεις στοιχεία από το σίκουελ!!!
@lifewhispers
Το κατά δύναμην αγαπητή μου, το κατά δύναμην κάνω! Όσο για το ανέκδοτο, είναι πολύ απλό! Λόγω της "αγάπης" που διακρίνει τους Γάλλους ως προς τους Βέλγους, τους αρκεί απλά να αναφέρονται σε αυτούς για να γελάνε... (κρύο γαλλικό χιούμορ, μην το ψάχνεις!)

JoaN said...

Καλή συνέχεια κ καλό ΣαββατοΚύριακο. :P

an205 said...

ΡΕ ΣΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

Anonymous said...

Βλέπω περνάς δημιουργικά αγαπητή.Μπράβο.Συνέχισε...

Οι Γάλλοι πάντα έχουν δίκιο...μόνο και μόνο επειδή σεν κάθονται στα αυγά τους...

pietà said...

@joan
Ευχαριστώ πολύ, επίσης...!
@an205
Για να κάτσουν στον ήλιο να στεγνώσουν....
@island
Το δυνατόν περισσότερο, αγαπητέ... Τι να κάνεις. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απολαυσέ το....