Monday, December 03, 2007

...κι εσύ κι ο γρύλος σου!!!

Όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι αυτό το ποστ, ακολούθησε ένας πανέμορφος εσωτερικός διάλογος, ο οποίος και καταλήγει στον ως άνω τίτλο. Τι εννοώ; Ναι, θα σας γράψω εγώ για αυτά που θέλω να σας γράψω, εσείς θα αρχίσετε το κράξιμο (λογικό και αναμενόμενο), εγώ θα τα περάσω στην πλάκα γιατί είμαι συνηθισμένη και γιατί μπορεί εν μέρει να έχετε και δίκιο, θα εξηγήσω όμως τη θέση μου, κάποιοι θα καταλάβετε, κάποιος θα γυρίσει και θα πει τη μαλακία που ξεπερνάει τα όρια, μια που θα του την πω κι εγώ γιατί δεν είμαι συνηθισμένη να μην απαντάω στις προκλήσεις και στα "στρωσίματα", κάποιος άλλος θα πει "ναι μωρέ, δεν εννοούσε αυτό το παιδί", εγώ θα τα πάρω περισσότερο γιατί θα αρχίσουμε τους δικηγόρους του διαβόλου και καθόλου δεν τους συμπαθώ, να το ξέρετε, φφφφφφφφφφφιου, οπότε....(παύση-αεροπλάνο-βύσσινο-τίτλος)

Και μετά το παραλήρημα, μπορώ να ξεκινήσω το σοβαρό κομμάτι τούτου του ποστ.

Πήγα. Πήγα και τον είδα. Ακόμη μια φορά. Για ακόμη μια τέτοια βραδιά. Η φωνή του, στα δικά μου αυτιά, καθαρή και κρυστάλλινη. Η χροιά του, απαράλλακτη. Ο ίδιος, στα δικά μου μάτια, απλή αντανάκλαση της μαγείας της φωνής του. Τα τραγούδια του, στις δικές μου σκέψεις, κι από μια ανάμνηση το καθένα. Ξεκίνησε επιβλητικά. Δεν έχω μάτια να σε δω, καρδιά να σου μιλήσω, πέσαν τα χέρια μου νεκρά και πως να σε κρατήσω... Δεν ξέρω για πόση ώρα παγιδεύτηκα στις σκέψεις μου, αφήνοντας στην εξωτερική μου εικόνα ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη και τη συγκίνηση στα μάτια. Ξέρω μόνο ότι ταξίδευα.

Στο πεπρωμένο σου να δίνεις σημασία και να προσέχεις πως βαδίζεις στη ζωή, όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία και κάποιος παίζει τη δική σου τη ζωή... και ο κόσμος να συνοδεύει το ρυθμό ως άλλο μουσικό όργανο.

Γύρνα τις ώρες που χάθηκαν απόψε, κοίτα που φεύγεις πώς κλαίει το δειλινό... και το δάκρυ να πολεμά να ανέβει, να ελευθερωθεί. Ανέκαθεν με συγκινούσε αυτό το τραγούδι.

Παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας, γιατί τ' άδικο το ζούμε μέσα από τη κούνια μας... και να θυμάμαι το καλό μου φιλαράκι που δεν παραλείπει ποτέ να μου το αφιερώνει, εδώ και 8 χρόνια.

Όπως όλοι - ή τουλάχιστον οι περισσότεροι - θα καταλάβατε, μιλάω για την μουσική παράσταση Όλα από την αρχή με τον Γ. Νταλάρα στο Θέατρο Παλλάς. Έχω από τα παιδικά μου χρόνια μεγάλη αδυναμία στον κύριο. Και θα μου πεις, μικρό ήσουνα, δεν ήξερες. Μετά, που μεγάλωσες;;;; Μπα... Το μόνο που άλλαξε ήταν να μην επικεντρώνομαι στον άνθρωπο, δεν είχα βλέψεις να τον παντρευτώ. Ούτως ή άλλως, η φωνή του πάντα το ίδιο αποτέλεσμα είχε πάνω μου. Και αυτός είναι και ο μόνιμος διαπληκτισμός με τους λοιπούς συναγωνιστές. Αλλά, είπαμε. Χούγια είναι αυτά. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Αχ χελιδόνι μου, πως να πετάξεις σ' αυτόν το μαύρο τον ουρανό... σε ανοικτή ακρόαση, γιατί ξέρω πόσο σου αρέσει και πως είναι το μοναδικό ίσως που σε κάνει να σταματάς να τον κράζεις...

Αυτό που μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση και αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια είναι η ορχήστρα. Πραγματικά, άξιζε το χειροκρότημα. Αυτό και άλλο τόσο. Και οι λοιποί συν-τραγουδιστές του, καλά τα πήγαν. Αυτό που με χάλασε (ναι, συνέβη και αυτό) ήταν πως ο χώρος και το όλο θέμα, δεν του πήγαινε. Δεν μπορείς να το χαρείς σε ένα κλειστό θέατρο, καθισμένος αναγκαστικά σε καρέκλα, χωρίς ποτό, χωρίς τσιγάρο, χωρίς να σου επιτρέπεται να εξωτερικεύσεις το γεγονός ότι περνάς καλά σε κάτι άλλο εκτός από ένα χειροκρότημα.

Και ύστερα, μας χαιρέτησε. Μπα... δεν γίνεται. Δεν το πε... Δεν γίνεται να μην το πει. Δεν επιτρέπεται. Εντάξει... με αυτό μας καληνύχτησε...

Μη μου θυμώνεις μάτια μου, που φεύγω για τα ξένα, πουλί θα γίνω και θα'ρθώ πάλι κοντά σε σένα... Άνοιξ' το παραθύρι σου, ξάνθε βασίλικέ μου, και με γλυκό χαμόγελο, μια καληνύχτα πες μου....

Και να σας πω... αν ήμουν οπαδός της λογοκρισίας, θα έκλεινα τα κόμμεντς. Αλλά, να... δεν είμαι τέτοιος τύπος. Ξεδώστε....

(σπέσιαλ θένκς αξίζουν στην αγαπημένη μου φιλενάδα που ήρθε μαζί μου. Ήρωας.)

16 comments:

Anonymous said...

axaxa το περιμέναμε !!!!!!!!

ελπιζω να σχολιασει ο Πανουσης μετα απο μένα

lifewhispers said...

οχι δεν θα σχολιασει ο πανουσης, θα σχολιασω εγω και επειδη μια τετοια περιγραφη που εκναες ειναι απο τις λιγες, παρολο που δε συμμεριζομαι την αποψη σου για το ακλλιτεχνη θα πω μονο οτι αφου εσυ αισθανθηκες γοητευμενη και οχι απογοητευμενη, τοτε και μονο τοτε σου αξιζε η βραδια αυτη.
Ευχαριστω

Mogwai said...

χαχα Νταλαρα ένας ειναι ο εχθρος σου ο κακος ο εαυτος σου που λεει κ ο Λαζοπουλος

ρε Lifewhispers θαψε δε τα παιρνει τοσο ευκολα η συγγραφεας του ποστ ειναι δοκιμασμενη στις πιο δυσκολες συνθηκες

JoaN said...

Τι ωραίαααα! Κι εγώ τον αγαπώ αυτόνανε και δεν τον έχω δει ποτέ (την επόμενη φορά προσφέρομαι εθελοντικά).

Καταλαβαίνω τι λες με τα παραληρήματα, την απαγόρευση σχολίων και τον τίτλο. Κι εγώ έχω κουραστεί να ακούω κ να υπερασπίζομαι τη μουσική που ακούω και να προσπαθω να δείξω στον άλλο γιατί μου αρέσει το παστίτσιο κλπ.
(θαρρώ πως πια είμαι στη φάση που γελώ με τα έντονα σχόλιά τους. Είμαι η Ιωάννα κ είμαι καλά. :P)

"Μη μου θυμώνεις μάτια μου, που φεύγω για τα ξένα, πουλί θα γίνω και θα'ρθώ πάλι κοντά σε σένα..."-> τελευταίο το πε? ωχ ωχ σνιφ κλαψ λιγμ :(

Mogwai said...

πραγματικα ειναι τρομερος στη σκηνη ο Μαλαμας

an205 said...

μμμμμμμ....
την είδε και όπερα....
καθιστοί, ακίνητοι χειροκροτητές...
ου ρε!!!
και χωρίς ανκόρ όσο και να χειροκροτάς όσο κι αν φωνάζεις, μη τυχόν και ξεφύγουμε από το πρόγραμμα και γράψουμε υπερωρίες...

Mogwai said...

πραγματικα ειναι θεος , τετοια φωνη κρυσταλλο .... τι να πω, πραγματικα θα ηθελα πολυ να ξαναδω τον Αλκινοο Ιωαννιδη live

island said...

Αγαπητή να σου πω πως ήμουν λάτρης του ακατονόμαστου.Μετά βέβαια πήρα δύο αμοξιλ των πεντακοσίων και μου πέρασε.Δεν μου αρέσει πλέον εκτός από κάποια ελάχιστα παλιά του που δεν προσπαθούσε να τσιρίξει.Είναι από τους λίγους τραγουδιστές που τραγουδάνε πολύ με την ψεύτικη φωνή(οι μουσικοί θα με καταλάβουν)και όχι με την αληθινή αλλά ο μπινές το κάνει τέλεια.
Μετά από την αντιδικία του με τον Τζιμάκο αναθεώρησα.Δεν μπορώ να θαυμάζω άνθρωπο που δεν σέβεται την σάτηρα.Και εξάλλου δεν μπορώ να βλέπω άνθρωπο σε κάθε συνέντευξή του να έχει παράστημα και απαντήσεις Θεού όταν προσπαθεί να τραγουδίσει τα πάντα και θεωρεί τις πατάτες τουτουλάχιστον αριστουργήματα!!!

Χίλια συγνώμη για την αντιδικία αλλά ακούω Νταλάρας(φτου)και βγάζω σπυριά...

Την καλησπέρα μου

island

pietà said...

@theo
Ποτέ δεν είναι αργά φίλε μου, ποτέ δεν είναι αργά!!!
@lifewhispers
Εγώ ευχαριστώ!
@mogwai
Αυτό το αφήνουμε πάνω σου μάστορα της προπαγάνδας!!!
@joan
Που κρυβόσουνα εσύ παιδί μου??? Θα σε έχω στα υπόψη, την πάτησες μόλις!
@mogwai
Τι λέγαμε;;;; Να τα μας...
@an205
Κλαπ-κλαπ-κλααααπ!
@mogwai
Να σε πάμε τότε, μπας και κόψεις και καμιά φλέβα!!!!
@island
Την καλημέρα μου! Δεν με ενοχλεί η αντιδικία, κάθε άποψη είναι δεκτή. Και μπορεί να έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες. Αλλά...να...τις αντιδράσεις των αισθήσεων, δεν τις ελέγχει κανένα δίκιο και καμία τεχνική μουσικής.... Σε ευχαριστώ πάντως.

Anonymous said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Mogwai said...

το ανωτερω comment το αφησε θεατης νταλαρα μετα τη συναυλια κ αφου επαθε εγγεφαλικο?

Blogaki said...

Ήρωας ήρωας!!!! :)
Θα ερχόμουν κι εγώ αλλά ταβλιάστηκα βλέπεις....:p :p :p

island said...

Πέρασα να πω μια καλησπέρα κούκλα

fish eye said...

τωρα εγω που δε τον συμπαθησα ποτε αυτο τον ανθρωπο τι;
παντως τα τραγουδια που ανεφερες ανεπαναληπτα!!

Aggelos Spyrou said...

Ξέρεις με τι σπάζομαι;

Οι περισσότεροι ακολουθούν τις "προκαταλήψεις" κάποιων "must" τύπων, οι οποίοι είναι φελλοί.

Αν σου αρέσει κάτι άκουσέ το, χωρίς να ντρέπεσαι, αν σε μπιμπικιάζει βρίστο, χωρίς ενδοιασμούς. Να λες πάντα τη δική σου άποψη, χωρίς φόβο ή ντροπή. Ντόμπρες λέξεις φτιάχνουν τη ντόμπρα ζωή.

Καλησπέρα! :)

Mogwai said...

pietagi? σου έχω πει ποτε με τι μοιάζει η άποψη????

mainland

υγ. ωραιος ο ανζ απο πάνω, με κάλυψε