Saturday, December 29, 2007

29 Δεκεμβρίου 2007. Απολογισμός.

Άλλη μια χρονιά μας αφήνει. Άλλη μια χρονιά αφήνουμε εμείς. Με τα καλά της και τα άσχημά της.

Δεν ήθελα να γράψω τις σκέψεις μου. Τις καταδίωκε η έλλειψη ανωνυμίας πλέον. Αλλά τιμώντας τον αρχικό σκοπό, θα τις εκθέσω. Κι ας εκτεθώ.

Μερικές φορές πιστεύω ότι έχω κάνει πολύ άσχημα πράγματα στη ζωή μου. Τόσο άσχημα, που καλύπτουν τα καλά. Δεν θα γύριζα πίσω να τα διορθώσω, γιατί πιθανότατα θα έκανα τα ίδια. Πείτε το αδυναμία. Πείτε το λάθος επιλογές. Αλλά μην το πείτε κακία.

Για ακόμη μια φορά στη ζωή μου, δεν ξέρω τι μου γίνεται. Δεν ξέρω που πατάω και που βρίσκομαι. Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει. Ξέρω μόνο πως είμαι τελείως απροετοίμαστη για αυτά που ακολουθούν. Και δεν τα χειρίζομαι καθόλου καλά.

Ο εαυτός μου, μου φταίει. Κανείς άλλος. Και με τον εαυτό μου θα τα βάλω. Και στον εαυτό μου θα ξεσπάσω. Και τον εαυτό μου θα πληγώσω. Τι μου φταίνε οι γύρω μου; Εγώ κάτι κάνω λάθος.

Ανοίγω το συρτάρι, βγάζω τη μάσκα, εκείνη την ωραία, με το χαμόγελο. Βγάζω και τις δόσεις ευτυχίας, ειδικά διαμορφωμένες για την περίσταση. Θα βάλω και τα καλά μου, να θυμηθώ πως είναι να τα φοράς και να σε εκφράζουν. Και θα με δεις και θα πεις πως όλα είναι καλά. Πως αντέχω ακόμα. Πως είμαι σκληρό καρύδι.

Μόνο μην κοιτάξεις τα μάτια μου. Δεν έχω βρει ακόμα το κόλπο...

Καλή χρονιά σε όλους. Να περνάτε καλά, με υγεία και όμορφες στιγμές.

9 comments:

JoaN said...

ααχ...Ευχαριστούμε πολύ και ανταποίδουμε... ;)

If...ιγένεια said...

Ότι έγινε, έγινε. Δεν αλλάζει πια και δεν ωφελεί να βασανίζεις τον εαυτό σου με όσα έκανες στο παρελθόν. Συγχώρα τον εαυτό σου και προχώρα. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να αφήσεις κλειστό το συρτάρι με την μάσκα. Έτσι νομίζω.. Χρόνια σου πολλά με υγεία, αγάπη και καλύτερες επιλογές.

an205 said...

Χρόνια καλά με υγεία!!!

bicoutti said...

"give me reason but dont give me choice, cause I'm about to make, the same mistake, again.." (Blunt)

Σου στέλνω 2008 κύματα του Κρητικού πελάγους, φορτωμένα με ευχές και αγάπη!

μάκια

island said...

Χρόνια πολλά φάτσα.Μην βασανίζεσαι...και ο μέσα εαυτός σου τα βάζει με τον έξω.Είναι ένας αέναος κύκλος.Δεν είμαι σίγουρος αν θα φτιάξουν τα πράγματα αλλά σίγουρα θα αλλάξουν...κίπ δε φέιθ

bbchris said...

Τι να σου πω βρε παιδί, εγώ δεν ξέρω απ' αυτά τα πράματα...

Καλή Χρονία να έχεις! :)

Mogwai said...

Χρονια πολλα!!!!!!!!!

υγ. τι πινεις και μας δινεις?

Anonymous said...

Καλή χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη σου εύχομαι

pietà said...

@all

Καλή χρονιά παίδες, με υγεία!!!